„Една любовна вечер в операта” на 14 февруари

За  шеста поредна година операта организира специален концерт „Една любовна вечер в операта”, посветен на Празника на любовта, свързан със Св. Валентин, както и на Празника на лозаря, свързан със Св. Трифон, познат повече като Трифон Зарезан. Това е може би единственият празник, който българите приемат с усмивка и почти безрезервно, въпреки съчетанието на католически с източно-православни традиции. Защото на любовта подхожда и хубавото вино!

Тази година концертът ще се състои на самия ден – 14 февруари, с участието на Симфоничния оркестър на операта и солисти – триото, познато под името „Уникалните гласове” – младите български тенори Веселин Вачев, Борис Луков и Георги Петров. Концертът, под диригентството на Страцимир Павлов, ще започне с „Фантомът на операта” от Андрю Лойд Уебър и ще завърши с известната италианска канцонета „О, соле мио” от Едуардо ди Капуа. В програмата ще се редуват популярни арии от опери на Верди – „Наздравица” от оп. „Травиата”  и „La donna è mobile” (Арията на Херцога) от оп. „Риголето”, известната ария на Каварадоси от ІІІ д. на оп. „Тоска” - „E lucevan le stelle” и „Una furtiva lagrima” - най-известната ария на Неморино от оп. „Любовен еликсир” на Доницети. Ще звучат и  световно известни пиеси, аранжирани от Страцимир Павлов. В програмата ще аплодираме и прекрасните варненски музиканти от „La Migra” Валери Ценков (ударни инструменти) и Стоян Роянов Я-Я (духови инструменти), а Страцимир Павлов ще покаже и майсторството си на рояла. Програмата е заредена с много настроение и любов! ОБИЧАЙТЕ СЕ! НАЗДРАВЕ!    

Очаквайте мюзикъла «Мечо Пух» на Детско-юношеската опера, диригент Ганчо Ганчев (17 февруари, 18:00 ч.) и «Риголето» с Валерий Георгиев, Пламен Димитров, Ирина Жекова, диригент Борислав Иванов (20 февруари, 19:00 ч.)