Екипът зад прекрасната „Кармина Бурана”

Мариане Бергльоф – режисьор

Родена е в Швеция и е завършила Университета в Осло със специалностите музикология, изкуствознание и театър. След специализация в Оперно студио Цюрих, тя започва работа в Държавния театър в Карлсруе, първоначално като асистент-режисьор, а по-късно и като режисьор на собствени продукции. Бергльоф има богат опит на международната сцена, режисирайки различни заглавия за театри в Германия, Норвегия, Швеция, Холандия и Полша.


Мартин Зомерлате –  хореограф-постановчик

Роден е във Виена и е завършил Балетната академия в Монте Карло. След това специализира в Националния театър в Мюнхен, в Карлсруе и в други места в Германия. Той работи върху разнообразни проекти, включително филмови дублажи, реклама, както и в качеството на танцьор и актьор. Зомерлате е изпълнил главни роли в множество оперетни и музикални продукции и е съорганизатор на състава „The classic Harmonists“.


Андрей фон Шлипе – сценограф

Андрей фон Шлипе е роден в Холандия. Завършва Академията за изкуства в Утрехт. Работи като асистент-сценограф в Мюзикхоле в Кьолн и Държавния театър в Карлсруе, където реализира първите си самостоятелни проекти. Сценографът работи с режисьорите Карлос Вагнер и Юрий Любимов и е сценограф на постановките „Пламен” и „Жена без сянка” от Рихард Щраус в Държавния театър Карлсруе. От 2002 г. е постоянен сценограф на опера Карлсруе, където работи с режисьорите Юрий Любимов, Михаел Хемлих, Карлос Вагнер и други. Андрей фон Шлипе е работил във Франкфурт, Штутгарт, Хановер, Дюселдорф, Хамбург, Берлин, Лион, Париж, Бордо, Сан Себастиан, Барселона, Валенсия, Токио и др. В България сценографът се дебютира със спектакъла „Кармина Бурана”.Катрин Рьоле – костюмограф

Родена в Швейцария, завършва Школата за приложни изкуства в Базел и се специализира в Музейния институт във Франкфурт. Работи като костюмограф в Държавния театър в Карлсруе, където сътрудничи на редица продукции. Като свободен художник работи с режисьори като Карлос Вагнер, Михаел Хемлих и други. Катрин Рьоле е костюмограф на многобройни оперни и балетни постановки, сред които са „Електра” от Щраус, „Дървото на живота” от Вагнер, „Кармина Бурана” от Орф, „Нощния странник” от Вагнер, „Саломе” от Щраус и др. Участвала е в продукции на оперите във Франкфурт, Хановер, Штутгарт, Дюселдорф, Берлин, Бордо, Сан Себастиан, Валенсия, Барселона, Токио и др. В България дебютира с костюмите за „Кармина Бурана”.


Найден Тодоров – диригент

Един от най-талантливите български диригенти от младата генерация. Родом от Пловдив, той е известен със своя пластичен и безупречен диригентски жест. Той е умел в изграждането на блестящи кулминации в музиката и осигурява стриктен контрол над драматургичното изграждане на музиката, заложена в симфоничните и оперните партитури.

През сезон 2003-2004 Тодоров става главен гост-диригент на Софийска филхармония, а през 2005 г. е избран и за директор на Оперно-филхармоничното дружество в Русе. От 1993 г., когато е студент във Виенския музикален университет, той създава Младежки оркестър Пловдив.

През 2001 г. Тодоров защитава магистърска степен в НБУ - София, а през 2004 г. и докторат в Лондонския университет. Работи с различни оркестри в България и в чужбина и участва в множество национални и международни фестивали.

Той е носител на множество национални и международни награди, включително от Словашкия музикален фонд, Ротари клуб-Виена, фондация Боргезе и други.

През 1996-1997 г. Тодоров е поканен в Израел от фондация „Бърнстейн” на специализация, където работи с диригента на Израелската филхармония, Менди Родан. През 1998-1999 г. той е избран за постоянен диригент на Северно-израелския симфоничен оркестър в Хайфа.

Тодоров е направил многобройни записи за различни радио и телевизионни станции в България и чужбина, и е участвал в над 130 компактдиска, издадени в Австрия, Великобритания, Дания, Израел, САЩ и Унгария. През последните години той активно работи със звукозаписните компании Naxos, MMO, R-Music, Hungaroton, Danacord, Balkanton и импресарските агенции Melos, M-Art и Columbia Artists Management.