Пресконференция по повод предстоящият XI Великденски музикален фестивал

Днес от 13:30 ОВФСД – Варна се проведе пресконференция по повод предстоящият XI Великденски музикален фестивал - Варна 2010, програма на първият великденски концерт и виртуална изложба „Визии за XI Великденски музикален фестивал - Варна 2010”.

Участващи в пресконференцията бяха:

Даниела Димова – директор на ОВФСД - Варна

Амори дьо Клозел – диригент, Франция

Проф. Жени Захариева - солист

Изложбата, заедно с творбите и cv на авторите може да видите на сайта на Варненската опера, раздел актуални новини. Моля, кликнете върху върху името на всеки участник.
 

Пресконференцията беше пълна с емоции и очаквания, като всички участници споделиха своята радост от факта, че са част от този престижен музикален фестивал. Изложбата и концертът привлекоха голям интерес, и посетителите имаха възможността да се насладят на виртуозни изпълнения и красиви творби.

Даниел Димов подчерта значимостта на събитието за културния живот на Варна и изрази надеждата си, че този фестивал ще привлече почитатели на музиката от цяла България. Той благодари на всички участници и спонсори, които подкрепиха организацията на фестивала.

Амори дьо Клозел, изтъкнат френски диригент, сподели своето вълнение от възможността да дирижира на такова събитие и изрази благодарността си към организаторите за тяхната подкрепа и сътрудничество. Той отбеляза, че музиката няма граници и че този фестивал е прекрасен пример за културен обмен и взаимно обогатяване.

Проф. Жени Захариева, солистка с международно признание, сподели своите очаквания за предстоящите концерти и изрази надежда, че публиката ще оцени представените творби. Тя подчерта, че участието в такъв фестивал е важно за всеки артист, тъй като предоставя възможност за изразяване и развитие в музикалното изкуство.

Изложбата „Визии за XI Великденски музикален фестивал - Варна 2010” представя разнообразие от художествени творби, които интерпретират темите и духа на фестивала по уникален начин. Посетителите имаха възможността да разгледат различни художествени техники и стилове, и да се потопят в света на въображението и креативността.

Събитието подчерта ролята на изкуствата в съвременното общество и тяхната способност да вдъхновяват и обогатяват духовно. Участниците и посетителите напуснаха събитието с чувството, че са били част от нещо специално и значимо, и с надежда за бъдещи издания на фестивала, които да продължат традицията на културен обмен и творческо изразяване.