Арсений Арсов е тенор. Завършил е своето образование в Музикалната академия “Панчо Владигеров” под ръководството на проф. Сима Иванова и проф. Реса Колева, с допълнителна специализация при проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева.

През 1981 година, като новобранец, участва в конкурса "Млади оперни надежди – Томче Грънчаровски" в Скопие и спечелва златен медал. След това се присъединява към Варненската опера като артист-солист. Дебютът му на варненската сцена е в ролята на Паолино в операта "Тайният брак" на Чимароза. Той остава част от операта като постоянен солист до 1999 година.

Арсов печели награди от международни оперни конкурси, включително конкурса "П.И.Чайковски" в Москва през 1986 година и международния конкурс за вокалисти "Мария Калас" в Атина през 1987 година, където получава втора награда при мъжете.

След това, през 1999 година, става солист на международната оперна компания „Eurostage”, където изпълнява главните тенорови роли в няколко опери. От 2000 година, той е редовен гост-солист на Националната опера в София, където участва в премиерите на множество опери. От 2010 година отново се връща като солист на Оперно-филхармонично дружество – Варна.

Арсов е работил с множество видни диригенти и е бил партньор на много известни певци. Освен това, той е често забелязван като концертен изпълнител и е изпълнявал на големи оперни сцени по целия свят. През 2008 година получава награда "Васна".

Неговият оперен репертоар включва близо 30 роли в опери на композитори като Чимароза, Росини, Доницети, Верди, Пучини, Бизе, Масне, Гуно, Моцарт, Сметана, Чайковски, Мусоргски, Лехар и други.

Арсений Арсов не само пее, но и продуцира своята музика - има записани 5 CD албума, на които е и продуцент. Освен обширната си кариера на оперната сцена, той се наслаждава на успех и като концертен изпълнител, представяйки се пред публика по целия свят, включително в големи градове като Мадрид, Барселона, Амстердам, Лисабон, Атина, Рим, Хага, Хараре, Будапеща, Прага, Монте Карло, Линц, Берлин, Кайро, Пекин, Сеул, Москва, Лозана, Цюрих, Тел Авив и други.

С толкова много постижения и посвещение на изкуството, Арсов е важна фигура в сферата на оперната музика и е пример за следващите поколения музиканти.