Добре дошли на страницата на нашата програма, където може да откриете подробна информация относно предстоящите събития, концерти, оперни постановки и филхармонични изпълнения, организирани от нашето оперно-филхармонично дружество. За нас е удовоствие да предоставим на нашата публика вълнуващи музикални преживявания, които да разбудят духовете и да обогатят душите и сърцата на нашите зрители.

 


 

МЕСЕЧНА ПРОГРАМА

ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА

РЕПЕРТОАР


 

Операта е едно от най-величествените и въздействащи изкуства, което има способността да пренася аудиторията в светове на страст, трагедия, любов и триумф. Всяка творба е синтез между музика, поезия, драма и танц, създаващ завладяваща емоционална хармония. Операта предлага несравнимо богатство от емоции и изживявания, което може да бъде обсъждано и разглеждано от безброй различни ъгли.

Нашата програма е специално подбрана, за да предложи на публиката богатство от музикални перли. От завладяващите теми на Моцарт, Вивалди, Бетовен и величествената музика на Вагнер, през сладострастните и огнени ритми на Бизе, до вълшебството и мащабността на Пучини, нашите концерти и оперни постановки са прекрасен начин да се потопите в света на музикалното изкуство.

Нашият репертоар включва произведения от различни музикални епохи и стилове – от барок до съвременна музика. Ние сме горди да представяме творби на композитори като Моцарт, Бетовен, Верди, Чайковски, но също и на съвременни автори, които са въвели нови и иновативни идеи в музикалният арт. Една от тях е оперетата по едноименната повест на Любен Каравелов - "Българи от старо време". Действието се развива в средата на 19 век в Копривщица. В него девстващи лица са копривщенския чоебаджия Дядо либен, неговата жена Дела, техният син Павлин, Хаджи Генчо, неговата жена Цона и тяхната дъщеря Лиляна. А каква е тяхната история можете да разберете на 5 април, 19:00, когато е началото на оперетата.

Вярваме, че изкуството е за всички и чрез нашата програма искаме да направим музиката достъпна за всеки. С нашите проекти целим да допринесем за културното развитие на обществото и да привлечем нови почитатели на оперното и филхармонично изкуство.